&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

El Centre de Formació Cal Molins supera la xifra de 1.200 persones formades en un any en diferents àmbits professionals

L’Ajuntament manté obert actualment el període de sol·licitud de nous cursos amb una oferta adreçada a tot tipus de persones usuàries. 

El Centre de Formació Cal Molins, un dels espais més grans destinats a la formació de professionals en el territori català, va tancar l’any 2022 amb 1.221 persones formades. Una xifra que supera les dades registrades en els darrers cinc anys.

Com indica l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en una visita realitzada avui en aquest equipament municipal “apostem per incrementar l’oferta de formació professional per ajudar al màxim número de persones a millorar les seves expectatives laborals i, alhora, continuar amb l’aposta de govern perquè tothom tingui les millors opcions per continuar la seva preparació al llarg de la vida. Del que es tracta és de multiplicar les oportunitats, tant pels que estan treballant i volen millorar com pels que estan a l'atur i busquen feina”.

El Centre de Formació Cal Molins ofereix formació a tothom sigui quina sigui la seva situació laboral i nivell acadèmic ja que el ventall de cursos existents estan adreçats tant a persones amb un alt nivell de formació com a persones amb un nivell formatiu inicial. A Molins es poden cursar activitats formatives presencials i altres online i la durada dels cursos varia en funció de cada especialitat.

Certificats de professionalitat

Un volum important d’aquesta oferta pertany als cursos vinculats a l’obtenció un certificat de professionalitat que constitueix una de les millors vies de formació per accedir al món laboral. A Molins s’ofereixen enguany 16 accions formatives totalment gratuïtes que possibiliten que els participants millorin les seves competències professionals i les seves possibilitats de trobar feina en el menor temps possible. Aquest cursos són intensius per tal que l’alumnat es pugui incorporar al món del treball el més aviat possible. A més, inclouen un període de pràctiques en empreses.

Els requisits per participar en aquestes activitats formatives són tenir edat laboral i estar prioritàriament en atur. Tot i així, cada curs pot tenir uns requisits específics, com ara, disposar d’un determinat nivell d’estudis.

Les formacions ocupacionals aprovades pertanyen a l’àmbit del comerç i el màrqueting, restauració, atenció a la dependència, informàtica i comunicacions, electricitat i electrònica i manteniment de vehicles i administració i gestió. En aquest últim cas, Molins també inclou una aula de simulació d’una empresa on es desenvolupa un curs per a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat d'Activitats de Gestió Administrativa.

Activitats específiques per a joves

En paral·lel, a aquest cursos hi ha una programació dissenyada especialment per a joves en atur. L’Ajuntament de Sabadell proposa aquest 2023 una nova modalitat formativa al Centre de Formació Cal Molins. En concret, estrena dues activitats de Formació Professional Dual per preparar persones entre 16 i 29 anys en els sectors de la restauració i del comerç. Junt a la Formació Professional Dual, torna aquest 2023 una nova edició del programa Sabadell Talent Jove. L’objectiu és que joves en situació d’atur puguin rebre formació, orientació laboral i posar en pràctica els coneixements adquirits fent estades en empreses. Les persones interessades poden triar entre l’especialitat de restauració per preparar-se com a professionals de cuina i sala o de Community Manager per treballar en un futur gestionant les xarxes socials o la identitat i imatge de marca d’una empresa.

Activitats d’elearning i TIC

D’altra banda, el Centre de Formació Cal Molins ofereix la possibilitat de formar-se a distància en qualsevol moment de l’any en més de 170 cursos de sectors professionals molt diversos. És una iniciativa de formació oberta, flexible i a través de Internet promoguda pel Ministeri d’Educació i Formació Professional.

A més, el Centre de Formació Cal Molins també acumula una llarga experiència en formació en l’àmbit TIC. Actualment està oberta la inscripció al curs Introducció a la fabricació digital: impressió en 3d i viniladora.

Formació contínua

Des de l’any passat el centre de formació Molins ofereix també formació gratuïta per a treballadors/res en actiu que volen millorar el seu perfil professional i ascendir en el seu lloc de treball. L’oferta es composa de 4 cursos, comptabilitat bàsica i informatitzada , nòmines i seguretat social I, II. Es realitzen en horari de tarda per ser compatibles amb la jornada laboral.

Preinscripció

Per poder participar en aquestes formacions, cal que les persones interessades facin la seva preinscripció per mitjà de la pàgina web www.vaporllonch.cat/calmolins, descarregant l’APP Vapor Llonch o bé presencialment al Centre de Formació Cal Molins.

Imprimeix Correu