Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

SBD Fira PRO: Formació i Treball s’estrena a Fira Sabadell oberta a tothom amb interès per triar, ampliar estudis o trobar feina

Està previst que els dies 2, 3 i 4 de març un total de 31 centres educatius i 30 empreses i entitats exposin la seva oferta formativa i de treball.

SBD Fira PRO: Formació i Treball s’estrena a Fira Sabadell els dies 2, 3 i 4 de març organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i d’abast supramunicipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la unificació de les anteriors fires “Connecta’t a l’FP” i “Fira Ocupació Sabadell”, en un únic esdeveniment entorn als sectors: serveis a les persones, serveis a les empreses, indústria, comerç, restauració i fleca, digital i sostenibilitat, amb l’objectiu de donar visibilitat a les professions relacionades.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, “hem cregut convenient fer un únic esdeveniment on el protagonisme el centrem en les professions. A Fira Sabadell s’uniran els centres de formació professional que preparen professionals pel present i futur, amb les empreses que necessiten aquestes persones qualificades”.

La Fira està oberta a tothom que hagi de triar estudis, també per aquelles persones que vulguin saber quins estudis poden seguir cursant per créixer professionalment, o bé perquè estiguin ara mateix en un procés de recerca de feina i vulguin presentar la seva candidatura a una empresa. Durant els tres dies es programaran xerrades, demostracions d’oficis i activitats interactives per a vincular les professions amb la formació i la recerca de feina.

La fira es presenta en doble format: presencial i en plataforma web. Com ens aclareix el regidor d’Educació, Manuel Robles, “és una fira eminentment presencial que manté la plataforma virtual com un banc de recursos que fa multiplicar les possibilitats d’aprofitament de la fira, amb activitats prèvies i que alhora permet la seva continuïtat amb consultes més enllà de les dates de la fira”.

En l’àmbit formatiu s’ha previst la presència de 31 centres educatius, que en els seus estands exposaran la seva oferta formativa professionalitzadora (inicial, ocupacional i contínua).

Com assenyala el regidor d’Educació, Manuel Robles, “és gràcies als equips ben coordinats de professorat i alumnat, que fan possible l’orientació de joves i no tan joves, famílies i professionals amb gran dedicació i entusiasme. Tots ells realitzen a la fira, juntament amb empreses i altres agents, un seguit de demostracions pràctiques, amb la finalitat que l’aprenentatge esdevingui molt més efectiu i atractiu pels visitants de la fira. A més, també seran presents en les xerrades sectorials”.

D’altra banda, durant la fira es donaran cita més de 30 empreses en recerca de professionals i persones en recerca de feina tindran l’oportunitat d’apuntar-se a ofertes de treball i entrevistar-se amb responsables de recursos humans. En total, es preveu que es puguin fer més de 500 reunions o contactes laborals.

En concret, el públic visitant podrà apropar-se als estands que les empreses tinguin a la zona d’expositors i presentar la seva autocandidatura. També es poden inscriure, ja en aquests moments, a diferents ofertes de treball i cada empresa entrevistarà a Fira Sabadell a les persones preseleccionades que compleixen el perfil. D’altra banda, s’ha previst dues sessions d’entrevistes ràpides del sector comerç i restauració i fleca, de tal manera que una persona candidata amb una hora podrà conèixer i entrevistar-se amb diferents empreses del mateix sector. Per últim, també s’ha previst un monogràfic d’una empresa de transport sanitari que explicarà les condicions laborals que ofereix i seguidament farà entrevistes per a conèixer a les persones amb interès per formar part de la seva plantilla.

La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, vol agrair “una vegada més la confiança del teixit empresarial en aquest tipus d’esdeveniments amb els que l‘Ajuntament vol donar suport a les empreses que generen ocupació i volen captar talent i tenir millors equips. Per això, oferim els recursos que tenim  a l’abast  per  posar-les en contacte persones que busquen feina”. 

Reconeixement d’empreses formadores

En el marc de SBD Fira PRO: Formació i Treball s’ha previst un acte de lliurament del distintiu  “EMPRESA PRO” a 156 empreses que han col·laborat durant 2022 amb l’Ajuntament en la formació pràctica de persones que han triat formar-se per estar preparades davant de les transformacions del mercat de treball. En concret, rebran un nou certificat com a Empresa Formadora emès per l’Ajuntament de Sabadell.

Espai d’orientació professional

El nou model de fira se centra en l’orientació vocacional i professional i posa al centre a la persona i l’acompanyament a la tria d’estudis en base a interessos, valors i competències. És per això que  hi haurà la presència de diferents vies per a orientar-se en aquest esdeveniment, que també serviran per donar conèixer els diferents serveis municipals d’orientació.

Concretament, SBD Fira Pro: Formació i Treball ha reservat un espai per oferir orientació  acadèmica i laboral i per a informar sobre l’acreditació de les competències adquirides per l’experiència. Durant els dies de l’esdeveniment les persones que ho desitgin seran ateses individualment per professionals especialistes de cada àrea. Alhora s’ha previst també un espai lúdic per reflexionar sobre diferents aspectes del procés d’orientació professional amb activitats que formen part del Laboratori d’Orientació que s’està posant en marxa des l’Ajuntament de Sabadell.

En paral·lel es faran conferències i tallers per millorar el posicionament de les persones en procés de recerca de feina. Algunes de les activitats porten per títol “Claus per viure, estudiar i treballar amb més passió i motivació”, “Les noves regles del joc al mercat de treball” o “El CV amb stories d’Instragram” impartits per professionals o entitats especialitzades. Alhora s’ha previst un espai digital per apropar-se a diferents professions o conèixer els vídeos promoguts per la Diputació de Barcelona, en els quals joves influencers superen el repte de posar-se en el lloc de treball de diferents professionals.

Espais institucionals

A la fira també hi seran presents els agents empresarials i socials coneixedors de les tendències del mercat de treball i el futur professional. En concret, es comptarà amb la presència  Diputació de Barcelona, el Servei d’Educació i el d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya , PIMEC Vallès Occidental i  totes les agrupacions de professionals i empreses  que representa i els sindicats CCOO i UGT.

També l’Ajuntament de Sabadell tindrà un estand propi amb tota la seva oferta formativa: certificats de professionalitat, itineraris de formació tecnològica i formació per a persones treballadores que s’imparteixen des del Vapor Llonch i Centre de Formació Cal Molins i cicles formatius de grau superior en ensenyaments artístics d’Art i Disseny que s’imparteixen a l’escola municipal Illa, així com altres recursos adreçats a persones que volen millorar professionalment.

Joventut

Pel públic més jove que es doni cita a la SBD Fira PRO: Formació i Treball a través de  l’Oficina Jove oferirà, per un cantó, dues professionals especialitzades en orientació ocupacional juvenil, una xerrada sobre possibilitats i recursos per treballar, estudiar i /o voluntariat a l’estranger i la presència d’un estand a on es donarà a conèixer tant les ser assessories especialitzades com les xerrades temàtiques que durant tot l’any es programen des de la mateixa Oficina Jove.

Més informació i inscripció

L’entrada SBD Fira PRO: Formació i Treball és lliure i gratuïta, i les xerrades, activitats d’itinerari i les accions de selecció de personal requereixen inscripció prèvia. Les persones interessades poden consultar el web: https://www.sbdfirapro.sabadell.cat

L’horari de la fira serà dijous 2 de març, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, divendres 3 de març, de 9 a 14 h i dissabte 4 de març, de 10.00 a 14.00 h.

Imprimeix Correu