&

Treball i Empresa | Ajuntament de Sabadell

 

L'Ajuntament de Sabadell, a través de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell S.L, treballa per oferir suport a les persones per ajudar-les a canviar de feina o incorporar-se al mercat treball, i suport a les empreses per a que neixin i es consolidin al territori i alhora generin ocupació.

Els nostres serveis s’emmarquen en aquests àmbits d’actuació:

> FORMACIÓ

Programa de formació presencial i on-line de diferents especialitats obert a persones que desitgin actualitzar coneixements i adquirir noves eines per millorar les seves competències professionals.

Aquests són els serveis més destacats:

a) Formació per a persones majors de 16 anys, prioritàriament en situació d’atur, amb la possibilitat d’obtenir un certificat de professionalitat.

b) Formació contínua a mida de les empreses i per a les persones majors de 16 anys que volen millorar la seva qualificació.

c) Formació per a joves que han abandonat els estudis sense obtenir-ne una titulació o que un cop obtinguda volen incrementar les seves possibilitats d’incorporació al mercat laboral.

d) Formació tecnològica amb opció d’acreditar competències digitals.

e) Formació a distància d’un ampli ventall de cursos optant a un Certificat d'Aprofitament emès pel Ministeri d’Educació.

A través de l’apartat web https://www.vaporllonch.cat/calmolins es pot consultar tota l’oferta formativa vigent.

> OCUPACIÓ

Programes d’un ampli ventall d’oficis que permet a les persones participants tenir un contracte laboral de l’administració pública per realitzar obres i serveis per a la ciutat. El requisit ineludible per participar és estar en situació d’atur i en funció de cada programa també hi ha altres condicionants, com per exemple, estar empadronat/da a Sabadell, tenir determinada edat, etc.

A través d’aquests programes és habitual donar preferència a aquelles persones amb més dificultats per accedir al mercat laboral com és el cas de persones en situació d’atur de llarga durada.

Mitjançant l’apartat web https://www.vaporllonch.cat/ocupacio-publica-serveis-per-a-la-comunitat es pot ampliar la informació. Per a la majoria de les convocatòries que puguin sorgir convé estar inscri/at a l'OTG, ja que és des d'allà d'on ens deriven els usuaris/es.

Altres convocatòries es publiquen exclusivament a través de la Borsa de treball on line, www.sabadelltreball.cat, on es detallen els requisits de cada procés de selecció.

> ORIENTACIÓ PROFESSIONAL I BORSA DE TREBALL

Serveis de suport a les persones en el seu procés de recerca de feina i serveis a les empreses per ajudar-les en els processos de selecció de personal. Els serveis principals són:

a) Borsa de treball per posar en contacte les empreses que necessiten cobrir llocs de treball amb les persones que estan buscant feina www.sabadelltreball.cat

b) Serveis d’orientació professional per a les persones que busquen feina que van des d’activitats grupals per a la recerca de feina a atencions més personalitzades. Per a determinats col·lectius com joves, majors de 45 anys i persones en tractament de salut mental s’ofereixen serveis específics d’acompanyament a la integració al mercat laboral.

c) Serveis adreçats a l’alumnat de centres educatius com xerrades de coneixement del mercat laboral o tasteig d’oficis.

d) Serveis d’assessorament a les empreses per a la recerca de personal (contractes de treball bonificats, les subvencions existents, etc.) i gestió de convenis de pràctiques no laborals.

A través de l’apartat web www.sabadelltreball.cat es pot ampliar la informació.

> CREACIÓ I CONSOLIDACIÓ D’EMPRESES

Serveis de formació i assistència tècnica per a la implantació de noves empreses al municipi i la posada en marxa, el creixement, l’acceleració i la consolidació de projectes empresarials.

Els principals serveis són:

a) Assessorament empresarial en aspectes laborals, fiscals, jurídics, comptables, accés a subvencions, traspàs o expansió del negoci, introducció a la innovació, la internacionalització i altres aspectes de desenvolupament de l’activitat. Així mateix, s’agilitzen els tràmits per a les llicències i permisos per a la creació al desenvolupament d’una activitat.

b) Les empreses també tenen al seu abast espais de negocis municipals on instal·lar-se per néixer o créixer. En concret, s’ofereixen espais de lloguer en condicions preferents i serveis complementaris al Centre de Promoció Empresarial i Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. 

c) Tallers, seminaris i altres recursos adreçats a centres educatius que vulguin treballar l’emprenedoria de forma dinàmica i creativa.

d) Foment de l’Economia Social i Solidària amb serveis de formació i acompanyament de projectes pertanyents a aquest sector.

e) Programa d’intercanvi d’experiències entre persones emprenedores o empresaris novells amb empreses experimentades de la Unió Europea o viceversa. A través de l’apartat web www.sabadellempresa.cat es pot ampliar la informació.

> INFORMACIÓ I PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA

L’Observatori de l’Economia Local recull i analitza les dades socioeconòmiques i laborals de la ciutat. Les dades es publiquen per posar-les a disposició de tothom. A la vegada l’Observatori atén comandes d’informació que pot adreçar qualsevol ciutadà des de la pàgina web. https://www.vaporllonch.cat/observatori-economia-local

A més, desenvolupa activitats adreçades als centres educatius per fomentar el coneixement i ús de les dades estadístiques. 

ImprimeixCorreu