&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Notícies

Visita d’alcaldes de Centreamèrica per conèixer polítiques d'ESS

Una delegació de la Mancomunitat Trinacional Froteriza Rio Lempa (MTFRL) integrada per 12 alcaldes d’El Salvador, Guatemala i Hondures han visitat Sabadell per conèixer polítiques locals de suport a l’Economia Social i Solidària. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, ha rebut la delegació. 

Segons Joan Berlanga “a Sabadell  apostem clarament per l’Economia Social i Solidària com un nou model econòmic amb impacte i rellevància local, generador d’ocupació de qualitat i proveïdor de productes i serveis amb impacte social i ambiental positiu que poden servir de model a altres regions”. D’altra banda, representants de la cooperativa l’Esberla i la Fundació Main han presentat el projecte “Les cooperatives per a joves”. Aquest projecte pilot es desenvolupa en paral·lel amb Barcelona, i s’inspira en les cooperatives juvenils de serveis del Quebec. Es tracta d’un itinerari d’acompanyament i formació adreçat a joves de 16 a 18 anys que vulguin aprendre a dissenyar, posar en marxa i gestionar una cooperativa de treball, fent-ho de manera vivencial.

La jornada de treball amb la delegació ha inclòs també un apropament al projecte CITIES, de transferència internacional  de coneixements i bones pràctiques sobre l’economia social. Representants de l’Ajuntament de Barcelona han aprofundit en aquest projecte. Per últim, des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha exposat el model de finançament de les polítiques de desenvolupament econòmic local.

Marc de la trobada

Aquesta trobada s’emmarca en el projecte "Desenvolupament Econòmic Territorial Inclusiu (DETI): política pública local Transfronterera per al Desenvolupament Econòmic de la Regió Trifinio, Centre Amèrica", executat per la Mancomunitat Trinacional Froteriza Rio Lempa i l'Associació de Municipis amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La MTFRL és un organisme públic local transfronterer, ubicat a la Regió Trifinio, una zona entre El Salvador, Honduras i Guatemala, integrada per 45 municipis, amb una població de 670.000 habitants. És una regió estratègica per la riquesa dels seus recursos naturals. La MTFRL desenvolupa polítiques locals de naturalesa solidària que vol donar una resposta conjunta a problemes com la malnutrició, l’eradicació de la fam, la pobresa extrema i la marginació, i a la necessitat de desenvolupar polítiques públiques comunes.

Economia Social i Solidària a Sabadell

Sabadell compta amb un “Pla Estratègic d’Impuls de l’Economia Social i Solidària (ESS) a Sabadell 2018-2020”. El Pla és fruit d’un procés participatiu i recull el treball conjunt entre l’Ajuntament de Sabadell i entitats del Grup de Treball de l’ESS de la ciutat. L’objectiu del Pla és marcar el full de ruta a seguir per part de l’Ajuntament per tal d’enfortir, promoure, i donar visibilitat a l’ESS al territori. El Pla ha de ser un altaveu de l’ESS que permeti divulgar aquest model entre la ciutadania i agents del territori, a la vegada que un recurs per acompanyar a la creació, consolidació i creixement de les organitzacions  en aquest sector.

D’altra banda, s’han previst actuacions per facilitar la promoció de l’ESS en els processos interns i externs del propi Ajuntament de Sabadell. Per assolir els objectius del Pla s’han previst diferents línies d’actuació dins del període 2018-2020. Algunes ja s’han executat i altres estan en marxa.

Imprimeix Correu