&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Conferència sobre la reutilització dels residus que les empreses llencen a les escombraries

'De les escombraries al formigó' és el títol de la conferència prevista que el 22 de novembre, a les 9:30 h, tindrà lloc al Centre d’Empreses Industrials Can Roqueta. L’objectiu és exposar com fer útils els residus que les empreses llencen a les escombraries. Representats de l’empresa Formigons Montcau de Sabadell explicaran una línia de formigons urbans amb menys empremta de carboni.

Formigons Montcau és una empresa participant del projecte “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants”. Aquest és un projecte d’economia circular en marxa des de l’any 2014 amb els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès i el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquestes administracions treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica dels tres municipis. La Simbiosi Industrial respon principalment a la revalorització dels recursos sobrants d’una empresa perquè una altra els aprofiti. Es tracta que les empreses cooperin entre elles i mitjançant l’intercanvi de restes de materials, energia o aigua tothom pugui beneficiar-se’n.

Aquest mètode permet a l’empresa ser més eficient en l’ús dels recursos i reduir els costos dels processos de producció, en tant que redueix la generació de residus i treu profit d’alguns sobrants. L’Ajuntament de Sabadell, amb el programa de dinamització de polígons d’activitat econòmica, aposta pel foment d’aquest model d’economia circular o col·laborativa aplicada a la indústria.

Setmana Europea de prevenció de residus

La conferència s’emmarca en la Setmana Europea de prevenció de residus. Amb motiu d’aquesta efemèride, Sabadell també acull una jornada de debat sobre nous models de gestió de residus. Es tracta de la jornada “La importància de la innovació i els reptes d'adaptació de la gestió de residus cap a l'economia circular” que tindrà lloc el 23 de novembre al Casal Pere Quart.

Sabadell i Manresa, juntament amb EURECAT-CTM i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus organitzen aquesta activitat dins el marc del projecte URBANWINS. La jornada es centrarà en la innovació com a motor del canvi cap a un nou model de gestió de residus, i la possibilitat d’adaptar els eco-parcs o CTR’s (Centres de tractament de residus) cap a models d’economia circular.

Inscripcions a sabadellempresa.cat.

Imprimeix Correu