&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

El 80% dels joves continuen estudiant o treballant després del Coneixement d’Oficis

La 21a edició d’aquest projecte, adreçat principalment a alumnat de segon cicle de secundària, s’ha tancat avui amb un acte de reconeixement a 200 participants entre alumnat, professorat i gremis.

Un total de 200 alumnes de disset centres d’ensenyament han assistit a l’acte de cloenda del projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta d’un reconeixement per l’alumnat, professorat i gremis que participen en aquesta activitat que enguany arriba a l’edició número 21. Aquest projecte es va dissenyar per donar resposta a les necessitats dels centres educatius pel que fa a l'orientació professional.

Després de 21 anys en funcionament 3.075 alumnes hi han participat procedents de centres d’ensenyament secundari de la ciutat. Les xifres indiquen un rellevant grau d’èxit. En concret, entre totes les edicions s’obté una mitjana del 80% d’alumnat que continua principalment estudiant o bé comença a treballar després del seu pas per aquest programa. Els resultats són en base al seguiment que es fa al cap de sis mesos.

Coneixement d’oficis és un programa adreçat a alumnat de 2n cicle d’ESO i educació especial que assisteix un cop a la setmana a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins i del Parc Central per tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats de fleca i pastisseria, metall, automoció i vehicle elèctric, instal·lacions i energies renovables, cuina i restauració, indústria 4.0, fusteria i disseny d’aplicacions informàtiques.

Els centres que participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que aquests joves fan 80 hores d’escolarització integrades en el currículum acadèmic de l’alumnat.

Coneixement d’Oficis pretén ser un element motivador pels alumnes que no tenen clar cap a on orientar el seu futur professional i facilita la definició del seu itinerari professional en el procés de presa de decisions cap a la formació postobligatòria.

Aquest és un projecte propi de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport de les associacions professionals que hi participen. El programa Coneixement d’Oficis forma part de les accions específiques per a joves que es desenvolupen des de l’Ajuntament de Sabadell.

Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació amb els centres educatius que col·laboren, tant en la detecció de necessitats com en el desenvolupament dels tallers amb la col·laboració dels Gremis i associacions empresarials. En concret, col·laboren el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Mobilitat, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i la Fundació EURECAT.

Els centres participants en el programa d’enguany han estat l’Institut Agustí Serra i Fontanet, Escola Industrial, Arraona, Ca N’Oriac, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Miquel Crusafont i Pairó, Narcisa Freixas i Cruells, Vallès, Sabadell, La Serra, l’Escola d'Educació Especial Xaloc i el Centre Especial d’Educació Secundària Xalest.

L’any passat, gràcies al pla d’actuació dissenyat específicament per millorar les expectatives professionals de les persones menors de 30 anys, es van atendre 2.385 joves.

Imprimeix Correu