&

L'economia que posa la vida al centre

Cooperativa de Joves

Cooperativa de Joves de Sabadell és un projecte formatiu i pedagògic iniciat l’any 2018 que té com a principal objectiu que els i les participants visquin en primera persona l’experiència de crear i gestionar una cooperativa de treball.

En format de simulació i mitjançant un procés basat en l’aprenentatge vivencial i significatiu, els i les joves aprenen a treballar segons el model cooperatiu, “creant” la pròpia cooperativa de serveis a partir de sabers, interessos i objectius comuns. Durant tot el procés un equip de facilitadores acompanya al grup.

BUSQUEM JOVES COM TU

Si tens entre 16 i 25 anys i tens ganes d’apoderar-te del teu futur i aprendre com funciona una cooperativa, apunta’t a la Cooperativa de Joves!

Ens trobarem d’octubre a desembre. Serem un grup de 15 i mitjançant la pràctica aprendrem a tirar endavant un projecte cooperatiu del que més ens interessi, amb el suport de dues facilitadores i entitats de la ciutat.

Per a més informació, consulta el DOSSIER INFORMATIU.

Vine a conèixer millor el projecte i a resoldre dubtes en una de les reunions informatives!​

Si t'interessa, posa't en contacte amb nosaltres a l'adreça de correu electrònic cooperativadejoves.sabadell@gmail.com o escriu-nos un missatge directe d'Instagram a @sbdtreballempresa.

 
A la prova pilot del 2018 van participar 9 joves de 16 anys, dels quals 6 van completar l’itinerari formatiu amb el resultat final de “constituir” una cooperativa que oferia tallers d’ús de smartphones a usuàries de Casals de Gent Gran, pels quals han rebut una petita compensació econòmica, en base a la dedicació a la cooperativa. Ha estat una experiència molt bona en termes d’apoderament i adquisició de competències.

La Cooperativa de Joves és un projecte que organitza el Programa, amb el suport d’un Comitè Local format per les entitats de Fundació Main, el Teler Cooperatiu, Esquitx, Fundació Main. L’Ajuntament és representat per l’Oficina Jove i Promoció Econòmica, i el projecte és finançat per la Diputació de Barcelona.

S’inspira en les Cooperatives Juvenils de Serveis (CJS) del Quebec un model amb més de 30 anys, impulsat per La Fabrique Entrepreneuriale. Al Quebec anualment es creen  unes 150 coopertives de joves on participen prop de 1800 joves cooperants de 12 a 16 anys que dediquen les seves vacances estivals a dissenyar, crear i gestionar una cooperativa de treball des de la que ofereixen serveis a particulars i entitats, pels quals reben una remuneració.

ImprimeixCorreu