&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

El 80% dels joves continuen principalment estudiant o bé comencen a treballar després de passar pel programa Coneixement d’Oficis

La 19a edició d’aquest projecte s’ha tancat amb la participació de 152 alumnes de 15 centres d’ensenyament de la ciutat. Entre totes les edicions s'obté una mitjana del 80% d'èxit.

152 alumnes de quinze centres d’ensenyament han participat enguany en el projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell. L’edició, adaptada a l’excepcionalitat de la situació de pandèmia, ha estat valorada positivament pels participants, amb un nivell de satisfacció del 90%. Després de 19 anys en funcionament, més de 2.719 joves hi han pres part i les xifres indiquen un rellevant grau d’èxit. En concret, entre totes les edicions s’obté una mitjana del 80% d’èxit. Aquest és el percentatge d’alumnes que continuen principalment estudiant o bé comencen a treballar després del seu pas pel programa. Els resultats són a partir del seguiment que es fa al cap de sis mesos després de finalitzar cada edició.

Coneixement d’Oficis s’adreça fonamentalment a alumnat de 4t d’Educació Secundària Obligatòria que està en procés de decisió del seu itinerari professional postobligatori. En aquest marc, assisteixen un cop a la setmana a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins, del Parc Central i de centres col·laboradors, per tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats d’electricitat, energies renovables, automoció, indústria 4.0, fusteria, metall, cuina i restauració i fleca i pastisseria.

Per complementar aquests tallers l’alumnat també realitza activitats en les quals aprèn a identificar les seves fortaleses, competències i habilitats adquirides en els tallers. Els centres que hi participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que enguany, amb l’adaptació a la situació de pandèmia, aquests joves han fet unes 60 hores d’escolarització que formen part del seu currículum acadèmic.

Coneixement d’Oficis pretén ser un element motivador per als alumnes que no tenen clar cap a on orientar el seu futur professional i facilita la definició del seu itinerari professional cap a la formació post obligatòria. Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació amb els centres educatius que col·laboren, tant en la detecció de necessitats com en el desenvolupament dels tallers, amb la col·laboració dels Gremis i associacions empresarials.

En concret, hi col·laboren el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Tallers de Reparació i Venda d'Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i Fundació EURECAT.

Per la seva part, els centres participants en el programa d’enguany han estat els instituts Sabadell, Arraona, Agustí Serra i Fontanet, Escola Industrial, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Miquel Crusafont, Vallès, La Serra, l’Escola d'Educació Especial Xaloc i el Centre Especial d’Educació Secundària Xalest.

Aquest és un projecte propi de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i de les associacions professionals que hi prenen part.

Coneguem el Mercat Laboral

El programa Coneixement d’Oficis és una de les accions específiques per a joves que es desenvolupen des de l’Ajuntament. Una altra acció adreçada a alumnat de centres educatius és el programa “Coneguem el Mercat Laboral”. Es tracta de xerrades per a joves de segona etapa de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. En concret, s’ofereixen tres activitats: “Taller per descobrir el potencial: Portafolis de l’autoconeixement”, “Programes i serveis del Vapor Llonch” i “Taller per crear el teu currículum”.

Enguany, s’han dut a terme un total de 31 xerrades en 9 centres educatius. El nivell de satisfacció assolit en el cas del “Coneguem el Mercat Laboral” ha estat del 86%.

Imprimeix Correu