&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

El Vapor Llonch assoleix 35 casos d’èxit amb el projecte Reempresa

logotipo reempresa

El Vapor Llonch assoleix 35 casos d’èxit amb el projecte Reempresa

Molts d’aquest casos donats entre 2012 i 2016, el 65,7% dels quals s’han produït a la nostra ciutat, pertanyen als sectors del comerç, serveis i restauració. Quant a la representació de la dona, un 31,42% han estat dones reemprenedores, uns 11 casos

El programa Reeempresa ofereix assessorament per als cedents d’empresa i per a les persones reemprenedores sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió. En aquest moment hi ha 35 centres de reempresa (punts d’informació).

Des del 2012, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a de l’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb la Patronal Cecot i la Diputació de Barcelona, ofereix assessorament tant a l’empresariat que vol vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a agafar el testimoni i donar-hi continuïtat. L’objectiu és evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat.

Després de 4 anys de treball, en el còmput global del programa, al qual estan adherits diferents ajuntaments, s’han assolit 338 casos d’èxit. Només durant el primer semestre de 2016 s’han aconseguit 82 casos d’èxit i s’han salvat 306 llocs de treball. 

En aquest període, l’Ajuntament de Sabadell segueix sent un dels municipis que més persones emprenedores i cedents ha gestionat i més casos d’èxit de Reempresa ha pogut realitzar, fruit de l’aposta per aquest projecte. Enguany hi ha un increment de l’interès de les persones usuàries pel programa,  que ha atès 93 assessoraments des del Vapor Llonch durant aquest 2016, 17 més que l'any anterior. A data de 30 de juny es comptabilitzen 5 casos d’èxit, amb diferents processos oberts amb possibilitats que es tanquin amb èxit durant el segon semestre.

Per donar a conèixer el programa Reempresa entre la ciutadania es realitzen periòdicament formacions específiques en cessió de negocis, s'informa a les sessions setmanals de creació d'empreses i es publiquen els casos d'èxit en la web www.sabadellempresa.cat

El programa Reempresa busca establir mecanismes pels quals una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d'una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l'activitat, salvaguardant el patrimoni empresarial individual i col·lectiu. Amb aquest projecte es preveu mantenir un 15% de les empreses que sense aquest programa i dispositiu d’acompanyament a la transmissió d’activitat, haurien de tancar. D’aquesta manera, es pot evitar la desaparició d'un gran nombre d'empreses que tindrien uns costos econòmics i socials molt elevats. Alhora, s’impulsa l'esperit emprenedor de Catalunya donant continuïtat a la trajectòria empresarial de moltes activitats i a la vida laboral i professional de moltes persones.

Imprimeix Correu