&

Notícies

Prop de 300 persones en atur participaran el 2020 en programes de formació i treball

298 persones en situació d’atur participaran el 2020 en els programes de formació i treball que l’Ajuntament desenvoluparà amb les subvencions del SOC i la Diputació de Barcelona per un import de més de 4,7 milions d’euros.

Es tracta dels projectes emmarcats en el programes Treball als Barris, Treball i Formació, Enfeina’t, Joves en Pràctiques Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya i Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina, mentre es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat. En funció del programa, els contractes poden tenir una durada de fins a 12 mesos i cadascun marca les característiques del perfil d’entrada. Segons les darreres dades disponibles, la mitjana d’inserció en el mercat laboral ordinari de les persones participants en programes d’ocupació a posteriori del seu pas per aquest projecte és superior al 44%.

En el cas del programes que s’executaran durant el 2020, s’adrecen, per exemple, a persones de 45 i 55 anys sense cap prestació per desocupació o subsidi, persones beneficiàries de la renda garantida ciutadana. Altres projectes són per a joves i signifiquen, en alguns casos, la seva primera oportunitat laboral o altres estan dissenyats específicament per persones veïnes dels barris de la zona sud (la Creu de Barberà, Espronceda, Can Roqueta, Campoamor) i de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, les Termes, el Poblenou).

Durant una visita als participants en les especialitats de jardineria i neteja viària a Can Gambús, l’alcaldessa Marta Farrés ha explicat les dades i el funcionament del projecte:

“Aquests programes busquen, evidentment, ocupar, treballar i cotitzar, però sobretot donar-los capacitats per reinserir-se en el món laboral. I tot això amb un retorn per a la ciutat, no es tracta només d’una ajuda, sinó que té un retorn en benefici de tota la ciutat”

Especialitats

Els programes inclouen diferents especialitats, que van des de construcció, pintura, fusteria, instal·lacions, neteja d’equipaments, neteja viària, jardineria, horticultura, dinamització esportiva, atenció a la infància, mainaderes, atenció llar allotjaments gent gran, acompanyament gent gran, agents cívics, auxiliars de manteniments atenció al ciutadà, auxiliar de biblioteques, videoproducció i cultura audiovisual, a més de suport tècnic i administratiu.

Gràcies a la feina d’aquestes persones es desenvoluparan, entre altres, actuacions de millora de la via pública, habitatges socials, equipaments municipals i mobiliari. Així, per exemple, s’han previst per al 2020 feines de millora a l’Escola Torreguitart. A més, es faran treballs de neteja viària a la zona del parc Central del Vallès, al parc de Can Gambús i també tasques de jardineria al parc de Catalunya i a la zona de trenet, com també a Sant Pau de Riu-sec, entre altres zones.

Contractació de persones

La majoria dels processos de selecció ja s’han tancat per als programes que es faran durant la primera meitat de l’any. Per a la resta de les convocatòries, convé estar inscrit a l'OTG, ja que és des d'allà d'on es deriven els usuaris a l’Ajuntament. Només en el cas de les convocatòries que hi pugui haver de Diputació de Barcelona es publiquen a sabadelletreball.cat o vaporllonch.cat.

 

ImprimeixCorreu