&

25è aniversari del Vapor Llonch

El Vapor Llonch celebra els seus 25 anys d’història arribant als 1,6 milions d’atencions dispensades

El Vapor Llonch va celebrar el passat 2015 el seu 25è aniversari com a seu de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell. En aquest període el Vapor Llonch ha experimentat una gran evolució.

Actualment compta amb l’edifici Centre de Formació Cal Molins, el Centre de Promoció Empresarial i el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta per donar cobertura a la demanda de serveis.

Després de 25 anys, l’essència del Vapor Llonch es continua centrant en tres eixos d’actuació fonamentals:

  • Un és el suport a les persones per ajudar-les a canviar de feina o reincorporar-se al treball.
  • Un altre eix es basa en el suport a les empreses per ajudar-les a néixer i consolidar-se al territori aconseguint alhora que generin nous llocs de treball.
  • Per últim, també es dóna suport al territori per promoure el desenvolupament econòmic.

En base a aquestes tres línies s’estén un catàleg d’activitats que van des de cursos de formació ocupacional per a persones en atur, servei de borsa de treball, Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom o Programes de Formació i Treball, entre d’altres.

En 25 anys d’història des del Vapor Llonch s’ha dispensat 1,6 milions d’atencions i s’ha format a 27.500 professionals. A més, s’ha inserit al mercat laboral 28.000 persones en atur i s’ha contractat directament a 5.000 persones en atur més mitjançant programes d’ocupació. Pel que fa a l’àmbit empresarial 1.370 empreses s’han creat amb el suport del Vapor Llonch.

Amb aquestes xifres de volum d’activitat el Vapor Llonch és un dels referents de serveis de característiques similars d’arreu de Catalunya. La seva trajectòria l’ha permès convertir-se també en un element estratègic de ciutat que es fonamenta en el seu grau d’expertesa, en el seu coneixement del territori i el seu afany d’establir vincles institucionals amb els agents socioeconòmics de la ciutat per impulsar la cooperació público-privada. De fet, el Vapor Llonch té acords amb prop de 40 entitats de dins i fora de la ciutat.

Un altre component de valor del Vapor Llonch és la capacitat d’atendre un important volum de persones i empreses i la possibilitat de disposar d’un considerable número d’espais homologats per desenvolupar activitats formatives i altres tipus d’instal·lacions úniques a la ciutat.

Per últim, és remarcable el seu caràcter públic que el fa ser l’únic operador a la ciutat per poder optar a l’obtenció de determinat finançament extern que de cap altra manera es podria invertir en la ciutat. En aquest sentit, les activitats desenvolupades al Vapor Llonch són possibles perquè a més de l’aportació municipal s’han obtingut Fons Europeus, de l’Estat, Generalitat i Diputació de Barcelona.

De fet, el Vapor Llonch sempre es presenta al màxim de convocatòries per obtenir les corresponents aportacions d’aquests organismes.

Programa d’actes

La commemoració del 25è aniversari del Vapor Llonch es va iniciar amb un acte al pati en el qual es va convidar a persones usuàries, empreses, entitats i personal treballador. En el decurs de l’acte es va inaugurar l’exposició “25 anys Vapor Llonch. Ho hem fet entre tots”. Aquesta exposició recull el testimoni de 16 persones en representació de totes les que han permès fer créixer el Vapor Llonch. La mostra es va poder veure al Casal Pere Quart i després a diferents Centre Cívics de la ciutat.

Els actes de commemoració van continuar amb una mostra de serveis i oficis al Passeig de la Plaça Major amb activitats infantils, portades a terme per personal del Vapor Llonch i per participants en les seves activitats de formació i treball.

Per últim, el 18 de març de 2015 es va celebrar una jornada tècnica amb el títol “El món local en la promoció econòmica dels territoris. Bagatge històric, reptes i perspectives de futur”. Amb una visió compartida de l’acció territorial per a l’ocupació i el desenvolupament, aquesta jornada es va obrir especialment a responsables i tècnics d’administracions locals, empreses públiques i privades i agents socioeconòmics.

La jornada va comptar amb una ponència de Francesc Castellana, expert en polítiques d’ocupació i una taula rodona de diferents alcaldes i càrrecs polítics d’arreu de Catalunya.

Xarxes socials

Com a colofó d’aquests actes es va obrir un concurs “25 anys Vapor Llonch. Ho hem fet entre tots” al Facebook oficial del Vapor Llonch i al Twitter @sbdtreball. L’objectiu era que tothom pugués compartir l’experiència viscuda al Vapor Llonch escrivint en aquestes xarxes. Entre totes les persones participants es van sortejar 6 vals per a un dinar al Restaurant del Vapor Llonch. 

ImprimeixCorreu